METROLOGIE

Cum sustine Masurarea non-contact Cresterea in Electronicele de Consum

Cum sustine Masurarea non-contact Cresterea in Electronicele de Consum

Peisajul actual si provocarile din jurul calitatii productiei optice

Pentru producatorii dispozitivelor electronice de consum omniprezente in zilele noastre, increderea, precizia si viteza metrologiei sunt critice. Avand componente precum lentile, senzori optici si module de camera care au o influenta semnificativa asupra dispozitivului final, producatorii pun accent pe asigurarea calitatii exceptionale pentru a iesi in evidenta intr-o industrie competitiva si pentru a atinge randamente ridicate in productia de mare volum.

Varietatea larga de materiale si complexitatea designului acestor produse fac din asigurarea calitatii un obstacol. Metrologia non-contact intervine pentru a depasi aceste provocari.

Aplicatii ale masurarii non-contact pentru metrologia optica in electronicele de consum

Producatorii de electronice de consum ating realizari semnificative si descoperiri in productia de electronice de consum in mare masura datorita progreselor in tehnologia de masurare. Sistemele moderne, versatile, precise si inovatoare de metrologie optica non-contact ofera o perspectiva si control calitativ esentiale pe intregul proces, de la cercetare avansata la productia de volum.

Profilometrele optice non-contact, cum ar fi ZeGage® Pro, NewView® 9000, Nexview®, NX2 si sistemul Compass® 2 de la Zygo, masoara variatiile tridimensionale ale inaltimii suprafetelor cu o precizie uimitoare. Profilometrele optice realizeaza acest lucru printr-o tehnica numita interferometrie de scanare in coerenta (CSI), care compara lumina reflectata de la piesa cu o referinta perfect plata. Acest lucru permite masuratori rapide si usoare ale topografiei cu o precizie sub-nanometrica in doar cateva secunde per masuratoare, obtinand mai multe milioane de puncte de date.

Cum sustine Masurarea non-contact Cresterea in Electronicele de Consum
Cum sustine Masurarea non-contact Cresterea in Electronicele de Consum

Gasirea solutiei potrivite pentru nevoia ta de metrologie

Profilometrele optice Zygo ofera o vizualizare clara tridimensionala a formei, texturii si dimensiunilor caracteristicilor suprafetei pe intreaga apertura a suprafetei optice – o necesitate pentru metrologia intr-un mediu de productie care evolueaza rapid catre standardele Industriei 4.0.

Profilatoarele ZeGage, NewView si Nexview sunt ideale pentru analiza structurii suprafetei pentru o varietate de materiale gasite in dispozitivele electronice de larg consum. Platforma Compass 2 de la Zygo este un sistem avansat de masurare tridimensionala cu mai multe axe, proiectat pentru lentilele asferice si libere si matrite pentru modulele de camera compacte si cele mai recente casti AR/VR/MR. Instrumentul Compass de la Zygo identifica abaterile fata de design si asimetriile de proces, precum si erorile de fabricatie care informeaza optimizarea procesului pentru masinile de prelucrare cu diamant. Masuratorile Compass leaga, de asemenea, forma suprafetei de referintele de asamblare si aliniere care sunt esentiale pentru buna functionare a produselor finale.
Contactati-ne aici, pentru a explora ce instrument de masurare fara contact este cel mai potrivit pentru dvs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *