AUTOMOTIVE, INDUSTRIE

MASINA DE MICRO-SUDURA CONTROLATA CNC

Masina de sudura cu laser ExactWeld 410 sporeste productivitatea pentru producatorii de dispozitive medicale si alte componente de inalta precizie.

Masina de sudura cu laser ExactWeld 410
Masina de sudura cu laser ExactWeld 410

ExactWeld 410 de la Coherent aduce beneficiile sudurii cu laser CNC companiilor care produc componente de inalta precizie in volume mici pana la medii (100 – 5000 de piese/zi). Este ideal pentru producatorii de dispozitive medicale, producatorii de senzori de precizie si altii care nu pot face compromisuri in ceea ce priveste calitatea sudurii, dar nu dispun de spatiul suficient de productie – sau de necesitatea – pentru sisteme mai rapide, mai mari si mai sofisticate, cum ar fi Coherent ExactWeld 430.

LASERE, OPTICA SI MONITORIZARE

ExactWeld 410 combina mai multe elemente diferite pentru a reprezenta o solutie valoroasa pentru producatorii mai mici. Primul dintre acestea este sursa sa laser si capul de procesare.

ExactWeld 410 este disponibil cu diverse surse PowerLine FL de la Coherent. Aceste lasere cu fibra combina energia de puls ridicata sau puterea medie ridicata impreuna cu o calitate buna a fasciculului, facandu-le potrivite pentru aplicatiile de sudura cu precizie.

Laserele PowerLine FL sunt cuplate cu capul de procesare FLBK 60, care este, de asemenea, optimizat pentru a oferi rezultate superioare in micro-sudura de inalta precizie. Cu opticile sale Vario, FLBK 60 poate fi chiar programat pentru a furniza diferite dimensiuni ale punctului de sudura intr-o singura secventa de proces pentru o flexibilitate crescuta. In plus, ExactWeld 410 poate incorpora optional SmartWeld+, inovatorul nostru cap oscilant. Acest lucru imbunatateste precizia si calitatea la  sudarea materialelor subtiri si sensibile la caldura sau atunci cand se unesc materiale diferite.

Celelalte elemente cheie al sistemului laser sunt instrumentele robuste de monitorizare a procesului. Acestea includ diverse componente si optiuni, cum ar fi un sistem de vizualizare pentru a verifica pozitionarea piesei, o camera de observare a procesului, monitorizarea puterii laserului si chiar accesoriul avansat SmartSense+ optimizat cu IA. SmartSense+ este o unealta de monitorizare in timp real a procesului de sudura cu laser care utilizeaza senzori optici si (optional) acustici pentru a imbunatati calitatea si a reduce ratele de rebut in aplicatiile solicitante de taiere, sudura, gaurire si marcare cu laser.

Senzori pentru presiune, temperatura, accelerare, etc. Sudare fina a sarmelor, foilor si microstructurilor.
Senzori pentru presiune, temperatura, accelerare, etc. Sudare fina a sarmelor, foilor si microstructurilor.

CONTROL MAI USOR

Functionalitatea extinsa a ExactWeld 410 este controlata prin intermediul Laser FrameWork – o experienta intuitiva a utilizatorului care gestioneaza toate aspectele operatiei sistemului. Acest lucru include crearea de retete de proces, operatia laserului, miscarea si manipularea pieselor, viziunea mecanica si monitorizarea procesului, precum si comunicarea cu alte sisteme de productie sau ERP. Pe langa faptul ca face ExactWeld 410 atat de puternic, cat si usor de utilizat, Laser FrameWork ofera si instrumentele necesare pentru validare, urmarire si conformitate. Acest lucru il face o unealta deosebit de utila pentru producatorii de dispozitive medicale.

CONSTRUCTIE MAI BUNA

Ultimul element al ExactWeld 410 este mecanica sa. Sistemul de miscare a componentei CNC include trei axe liniare (acoperind aproximativ 250 mm x 250 mm x 200 mm de deplasare) si un ax rotativ optional. Axele liniare muta capul laserului, permitand piesei sa ramana fixa, ceea ce simplifica dispozitivele de prelucrare si automatizare. Miscarea CNC, impreuna cu capul de proces de precizie, permite efectuarea fiabila a contururilor de sudura complexe. Si software-ul Laser FrameWork faciliteza invatarea sistemului, traseul de sudura cu putin efort de programare.

ExactWeld 410 este ambalat intr-o carcasa de otel sudata, independenta – cu o usa automatizata – care a fost proiectata pentru a oferi echilibrul perfect intre dimensiunea fizica si stabilitate. Rezultatul este un sistem compact care poate fi chiar mutat pe role. Totusi, este inca suficient de stabil pentru a efectua cu succes operatiuni de sudura delicate si precise. ExactWeld 410 este un sistem de sudura automatizat compact, de inalta precizie, care ofera usurinta in utilizare si flexibilitate operationala. Acest lucru permite producatorilor sa-l utilizeze pe o varietate larga de piese si sa treaca intre posturi de lucru cu mult mai mult decat doar o schimbare a dispozitivelor de fixare. Prin urmare, este o solutie ideala de productie pentru producatorii de subcontracte si alti producatori de dispozitive medicale, componente aerospatiale, senzori de precizie si alte produse speciale.

Aflati mai multe despre Coherent ExactWeld 410 si familia de sudori cu laser ExactWeld.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *